19 juni 2015

Patroon omslagdoek

Ik had mij dit jaar volledig aan mijn voornemen gehouden om 1 haakproject mee te nemen op vakantie (in plaats van de gebruikelijke mega tas vol wol, naalden etc. Voor het geval je mis grijpt. :))
Ik had wat heerlijk zachte bolletjes merino katoen gekocht in het lichtgrijs en koraal (voor de rand) en besloten dat het vakantieproject een zomerse omslagdoek moest worden.

Na drie keer overnieuw begonnen te zijn heb ik uiteindelijk dit patroon van Garnstudio gebruikt. De sierrand is een picotsteekje:  1 vaste, 4 losse, 1 vaste in de 2e losse, 1 half vaste in dezelfde steek als de eerste vaste. In de punt van de omslagdoek heb ik 3 picootjes in 1 steek gedaan.Als manlief op het strand aan het vissen was haakte ik lekker verder aan deze omslagdoek. Hij vroeg voorzichtig of hij mij op het idee had gebracht omdat het patroon hem deed denken aan een visnet! :) 


7 opmerkingen:

 1. Visnet of niet, ik vind 'm erg mooi! Ik ben ook nog aan het bedenken welke projecten ik ga meenemen op vakantie...
  Groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dank je! Ik ook! :) En eerlijk gezegd de eerste omslagdoek voor mezelf die ik ook daadwerkelijk gebruik. ;) Oei de keuzestress..altijd weer een 'lastig' klusje. Heb je al ideeen?
   Liefs, Caroline

   Verwijderen
 2. Hai, super leuk, welke haaknaald heb je gebruikt en hoeveel garen? Hoor het graag! Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ingrid! :) Ik heb haaknaald nummer 5 gebruikt met een merino cotton garen van Drops. Ik heb ongeveer 6/7 bolletjes grijs gebruikt, maar deze is ook behoorlijk groot hoor. :)

   Verwijderen
 3. Hoi hoi, het is al een ouder bericht maar ik hoop dat je het nog leest �� ik heb drzelfde omslagdoek gehaakt maar hoe begin ik met het eerste randje om de doek? Misschien een stomme vraag maar ik haak pas net, ik snap de steken maar niet hoe ik het eerste randje in de steken van het grijs bevestig, hoop dat je mijn vraag begrijpt en me verder kan/wil helpen, bedankt grtjs Ellis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi hoi, wat leuk dat je deze omslagdoek ook gehaakt hebt! Meestal wissel ik van kleur na de laatste steek van de, in dit geval, grijze toer en ga dan verder met die nieuwe kleur en zodra ik bij een hoek kom haak ik in de hoek vaak 3 steekjes zodat je ruimte krijgt om de hoek om te gaan en dan haak je gewoon weer verder langs de rand. Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk uit leg? 8)

   Verwijderen

Ik lees jullie reacties graag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...