9 augustus 2016

Winters tintje

Het weer de afgelopen weken was heerlijk en toch best wel een soort van zomers te noemen, op de echte Hollandse regenbuien en bewolking na dan ;), maar toch heb ik in die weken aan twee wat winterse projectjes gewerkt.....ja ik heb twee sjaals gemaakt! :)

http://treasurycreations.blogspot.com/2016/08/winters-tintje.html

In mijn vorige post konden jullie lezen dat ik allerlei heerlijke Phildar bolletjes had gekregen van mijn lieve IG vriendinnen Lisanne en Miriam en ik kon deze natuurlijk niet laten liggen tot de herfst! Vandaar dat ik terwijl het 25 graden was twee sjaals heb gemaakt. Eentje heb ik gebreid en eentje gehaakt.

De gehaakte sjaal is naar het (gratis) patroon van Miriam Catshoek en kan je vinden op de website van Draad en Praat. Deze heerlijke bolletjes moesten de fijne sjaal gaan worden. Bijna zonde om het wikkel er af te halen zo blij word ik er van!


Dit is mijn sjaal geworden, maar als je op Instagram zoekt op #miriamcatshoeksjaal vind je er een heleboel in allerlei prachtige kleurencombinaties.


De tweede sjaal die ik maakte is er eentje naar een patroon van Draad en Praat. Ik had deze sjaal vorige winter al meerdere keren gemaakt en het is een heerlijk patroon! Ik heb destijds een breiworkshop van Lisanne gevolgd bij Echtstudio waarbij we deze sjaal gemaakt hebben.



Normaal voel ik mij niet direct aangetrokken tot verloopgaren, maar de kleurtjes van de Phildar Mikado bollen zagen er zo prachtig uit dat ik het wel aandurfde. :) Ik ben erg blij met het resultaat! Ik heb hem zelfs al een keertje om gehad toen het iets frisser was.


Ik heb nog een bol over, dus dat wordt hoogstwaarschijnlijk een sjaal voor mini me. :)




12 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een mooie sjaals. Prachtige kleuren. Leuk gemaakt!
    Jij bent alvast klaar voor wat frisser weer ;-)
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ilse! :) Toevallig kon ik er vandaag weer eentje om hoewel ik nog niet weet of dat eigenlijk positief is in augustus. ;)

      Verwijderen
  2. Wauw, wat zijn ze mooi geworden! :) Geniet ervan..

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Verie! Ik ben er ook erg blij mee!! Liefs, Caroline

      Verwijderen
  3. De miriamcatshoeksjaal is super mooi. Heel leuk in deze kleurtjes, hoewel ik hem in tante setjes versie ook wel super mooi vind. De sjaal staat op mijn verlanglijstje om te maken, nu wachten tot het garen in de winkels ligt. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. beide sjaals zijn prachtig Caroline! de gebreide sjaal met het verloopgaren is zo supermooi dat ik er over denk om die ook te maken. als het me nog lukt om te breien, haha want dat is toch al weer even geleden.
    lieve groetjes esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja gaaf is hij geworden he! Ben er ook echt heel blij mee! Haha tuurlijk lukt jou dat, volgens mij kan jij alles maken met garen! <3

      Verwijderen
  5. Dat zijn twee mooie sjaals! Ik hou wel van verloopgaren omdat je dan met 1 bol zo'n verrassend resultaat kan krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou wat een prachtig effect levert dat op, misschien dat ik het toch eens vaker ga gebruiken. :)

      Verwijderen
  6. Prachtige sjaals heb je gemaakt, de kleurencombinatie vind ik erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees jullie reacties graag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...