17 augustus 2014

Kringloopschatten

Wat een ochtendje struinen door de plaatselijke kringloopwinkels al niet op kan leveren! :) De eerste winkel was overigens geen groot succes. Wel een paar schattige kop en schotels en drie houten fotolijstjes gevonden, maar helaas geen krukjes, stoeltjes, bijzettafeltjes of iets dergelijks en dat was eigenlijk het doel!

Winkel twee was gelukkig wat succesvoller! Daar vond ik een super gave lectuurbak, weliswaar in doorrookt mahonie bruin, en een schattig bijzettafeltje. 'Helaas' vond ik deze items al meteen in het begin van de winkel waardoor ik niet veel verder kon struinen. (Probeer maar eens tussen het serviesgoed te loeren met twee van die kolossale houten gevallen in je armen.)

De dag daarvoor had ik mijn marktplaatsTreasure al opgehaald: een vooroorlogs keukenstoeltje met geborduurde zitting. Het borduursel was redelijk aangetast door de katten van de vorige eigenaar, dus die heb ik er voorzichtig af weten te halen. Wil de niet-aangetaste-borduur-bloem misschien hergebruiken voor een kussensloopje ofzo, maar ik dwaal af...


Stoeltje opgehaald, lectuurbak en bijzettafeltje in de auto, stofje voor de zitting van de stoel gescoord en toen met stof naar de bouwmarkt voor bijpassende verf. Uiteindelijk is het zacht mintgroen voor het stoeltje en de lectuurbak geworden en oudroze voor het bijzettafeltje. De houten lijstje heb ik ook in die kleurtjes geschilderd. Ik heb het proces nauwkeurig vastgelegd met mijn nieuwe super fijne camera (Dank je wel manlief! :)), zodat ik hier wat foto's kan plaatsen om mijn verhaal te visualiseren. De foto's vertellen gelukkig niet dat na drie lagen primer de oude rookkleur nog steeds door de lectuurbak kwam, want dan zou het een erg langdradige en saaie vertoning worden! Om over het verwijderen van de siernagels uit de stoel nog maar te zwijgen....waren er een stuk of 78 die iemand 80 jaar geleden met veel enthousiasme erin had gehamerd. You get the picture...;)

 

P.S. De stoel moet ik nog bekleden, maar hier alvast een sneak preview van de stof! I'm in love! Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees jullie reacties graag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...