8 maart 2018

Raw Linen Shopper (Patroon)


De lente is weer in aantocht en zo ook de nieuwe garens en wolletjes. :) Voor Borgo de Pazzi mocht ik een patroon ontwerpen voor het Raw Linen garen.

https://treasurycreations.blogspot.com/2018/03/raw-linen-shopper-patroon.html

Door de natuurlijke look van het linnen en de iets stuggere draad vond ik het perfect voor een stoere shopper.

Ik heb de shopper expres iets groter gemaakt, zodat je veel ruimte hebt voor je aankopen. ;) Voor de foto moest ik hem natuurlijk een beetje opvullen en dus weet ik dat er in ieder geval met gemak 4 keukenrollen inpassen. Even voor de beeldvorming. :)Het patroon staat hieronder beschreven. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn hoor ik het graag.
Garen: Borgo de Pazzi Raw Linen. 300 gram.
Haaknaald: 4 en 5.

De tas wordt rondom gehaakt en dus niet heen en weer.

Begin met naald 5.

1.       Haak 50 lossen + 2 keerlossen.
2.       Begin in de derde losse van de naald. Haak 1 half stokje in iedere steek. Haak 3 halve stokjes in de laatste lossen. (Hier ga je de ‘bocht’ om) Haak vervolgens weer in iedere steek een half stokje. Aan het einde van deze kant haak je 2 halve stokjes in de laatste steek en sluit je de toer door middel van een half vaste in het eerste halve stokje.
3.       Haak 1 lossen. Haak 2 halve stokjes in de eerste steek. Haak 1 half stokje in iedere steek totdat je bij de 3 halve stokjes aan het eind aankomt (de 3 halve stokjes die je in de vorige toer haakte om de bocht om te gaan) in deze 3 halve stokjes haak je in iedere steek 2 halve stokjes (6 totaal) Haak weer 1 half stokje in iedere steek totdat je bij de laatste 2 steken aangekomen bent. Hier haak je 2 halve stokjes in iedere steek. (4 totaal) Sluit door middel van een half vaste in je eerste steek.
4.       1 lossen, 1 half stokje in iedere steek rondom. Sluit door middel van een half vasten in de eerste steek van de toer.
5.       1 lossen, 1 half stokje in iedere steek rondom. Sluit door middel van een half vasten in de eerste steek van de toer.
6.       1 lossen, 1 half stokje in iedere steek rondom. Sluit door middel van een half vasten in de eerste steek van de toer.
7.       1 lossen, 1 half stokje in iedere steek rondom. Sluit door middel van een half vasten in de eerste steek van de toer.
8.       1 lossen, 1 half stokje in iedere steek rondom. Sluit door middel van een half vasten in de eerste steek van de toer.

Ga verder met naald 4.

9.       Haak 3 lossen. Haak 1 stokje in dezelfde steek als waar de lossen uitkomen. * 1 steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek*. Herhaal ** rondom. Sluit de toer door middel van een half vasten tussen de 3 lossen en het eerste stokje wat je aan het begin van deze toer haakte.
10.   Haak 3 lossen. Haak 1 stokje in het cluster van de 2 stokjes van de vorige toer. (Daar waar je ook de toer sloot met een half vasten.) *Haak 2 stokjes in ieder cluster van 2 stokjes van de vorige toer.
11-36    Herhaal toer 10.

Ga verder met naald 5.

37-40    Haak 1 lossen. Haak 1 half stokje in iedere steek.
41.         Haak 1 lossen. Haak 1 vasten in iedere steek.

Ga verder met naald 4.
Je gaat nu verder met het hengsel.

42.         Haak 1 lossen. Haak 11 vasten. Keer je werk.
43-137  Herhaal toer 42.

Hecht af maar houd een lange draad over waarmee je het hengsel vast kunt naaien aan de andere kant.

Leg je tas even plat neer om te kijken waar het hengsel precies moet komen. Ik heb zelf geteld om te zorgen dat hij precies recht aan de andere kant komt te zetten. Je kan hier dan even een steekmarkeerder aanhangen, zodat je hem daarna makkelijk op de juiste plek kunt vastnaaien of haken.


8 opmerkingen:

 1. It's really lovely, dear! Thank so much for sharing the pattern with us. I'll try it, that's for sure. Have a lovely Friday! πŸ’•πŸƒπŸŒΈπŸƒ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you so much! I am writing it in US terms aswell it is just not finished yet. :) It will on Ravelry really soon. xx

   Verwijderen
 2. Super leuk gemaakt en ook een heel mooie kleur! Liefs, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk patroon, ik heb ‘m gepind! De kleur is ook super.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hem vorige week gehaakt, maar in oker. Super patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoeveel bollen heb je nodig voor dit patroon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het garen op een cone, vandaar dat ik het gewicht erbij heb gezet: 300 gr. Op een bolletje is altijd terug te vinden hoeveel gram deze weegt.

   Verwijderen
 6. Hallo, ik ben een beginner....
  Wat bedoelt u met de regel.
  Haak 1 stokje in het cluster van de 2 stokjes van de vorige toer?

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees jullie reacties graag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...