18 juni 2018

Hobbii
Eventjes geleden kreeg ik een heel leuk mailtje van een, in Nederland, nieuw bedrijf voor garens en toebehoren; Hobbii. Of ik eens wat garens van hen wilde uitproberen en daar iets tofs mee wilde haken....nou NATUURLIJK wil ik dat! Ik ben de beroertste niet. ;) Super leuk juist! In Scandinaviƫ bestaan zij al iets langer en nu dus ook in Nederland.


Ik koos bewust voor een garen van hun eigen merk. Ik vind het leuk om weer eens nieuwe dingen te 'ontdekken' en mee te werken. Ik koos voor de Baby Soft en als je naar het kleurenpalet kijkt begrijp je denk ik meteen waarom!! Wauwie! Echt hele mooie zachte en vergrijsde tinten.


Ik koos voor 4 verschillende kleurtjes voor 1 project (1 grote deken), tenminste dat was mijn oorspronkelijke idee, maar toen ik de bolletjes thuis had en ik er een beetje onbedoeld achter kwam dat iemand in mijn omgeving zwanger kon ik natuurlijk niet anders dan een baby dekentje maken in een van deze prachtige kleurtjes!!:) Ik koos voor de kleur eucalyptus omdat het geslacht nog onbekend is. Het garen is zo fijn zacht en haakt echt heerlijk, de draad splijt niet en glijd over je naald.
Ergens vind ik deze omverwachte wending niet zo erg, want nu kan ik nog meer projectjes haken met de overgebleven 3 kleurtjes. :)


Meestal gebruik ik de blanket stitch voor een babydekentje, maar dit keer wilde ik eens iets anders. Na veel speurwerk op internet (met een tikkeltje schaamte beken ik dat ik destijds geen fut had om zelf iets te verzinnen, soms is het heel fijn om gewoon een patroon te volgen en niet te hoeven nadenken) kwam ik dit prachtige patroon tegen bij Marijke oftewel Zusjeknus. Liefde op het eerste gezicht! Ik ben erg blij met het resultaat en ik hoop de mama in spƩ ook.


p.s.
Naast al het haken probeer ik Max natuurlijk ook mijn voorliefde voor wolletjes semi nonchalant op te dringen...ik denk dat het begint te werken, wat jullie? ;) Of heeft hij toch meer aandacht voor de verpakking?


 1 opmerking:

  1. Mooi dekentje heb je gemaakt! Oei, dat zou ik ook heel leuk vinden, om gevraagd te worden garen uit te proberen, lijkt me best een eer als dat aan je wordt gevraagd.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees jullie reacties graag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...