22 november 2014

Patroon Col(sjaal)

Via social media kreeg ik zoveel leuke reacties op de colsjaal dat ik besloten heb om het patroon op mijn blog te zetten. Zo kunnen we allemaal heerlijk warm de winter in! :)

Het is geen moeilijk patroon, dus het moet ook voor de beginnende haker goed te doen zijn. Voor deze col heb ik de volgende haaknaalden gebruikt: 4 + 7 + 8 en de volgende garen: Drops Nepal, Scheepjes Roma en glitter draad. Je kan natuurlijk ook andere garens gebruiken met een vergelijkbare dikte of structuur.


Haak met naald 8 en met het Drops Nepal garen heel losjes een ketting van losse tot een lengte van 70 centimeter.

Sluit deze losse ketting tot een cirkel door middel van een half vaste in de eerste losse van je ketting.

Haak 2 losse. Haak een half stokje in iedere steek. (Haak je eerste halve stokje in dezelfde steek als waar je 2 losse uitkomen, deze laat je op het eind dus met rust want dan zit er al een half stokje in. Dit principe geld voor iedere toer. ;)) Sluit de toer door middel van een half vaste in je 1e halve stokje.

Haak 2 losse. Haak een stokje in iedere steek. Sluit weer af door middel van een halve vaste in de 1e steek van deze toer.

Herhaal deze twee toeren van halve stokjes en stokjes totdat je een lap hebt van ongeveer 38/39 centimeter. Zorg dat je eindigt met een toer van halve stokjes!

Zet met naald 4 een nieuwe toer op met het glitterdraad. Haak 1 losse en haak in iedere steek 2 halve stokjes. Sluit af en doe hetzelfde aan de andere kant van je col, zodat je aan beide kanten het glitter randje hebt gehaakt.

Dan pak je naald 7 een het Scheepjes Roma garen in een leuke contrast kleur en zet je een nieuwe toer op tussen een cluster van de twee halve stokjes van de vorige toer. (Deze toer haak je dus niet in de steek van het glitterdraad zelf maar ertussenin.) Haak 1 losse en een half stokje tussen ieder cluster halve stokjes van de vorige toer. Dit doe je ook aan beide kanten van je col.

Hecht je draadjes netjes af en je bent klaar om naar buiten te gaan! :)


2 opmerkingen:

Ik lees jullie reacties graag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...